huwelijksaanzoek met Oud en Nieuw

Huwelijksaanzoek met Oud en Nieuw

De ontmoeting

Ronald en ik kennen elkaar van een camping in Limburg. Ik woonde toentertijd in Limburg, maar Ronald helemaal in Friesland. Ongeveer vier zomers lang bleven we maar optrekken met elkaar, waarna ik eigenlijk graag met hem af wilde spreken. Ik was toen 18 en hij 19. Ik heb het wel eerst overlegd met mijn moeder, want ja, een Friese jongen. Wat zou ze daar wel niet van vinden! Ze zei dat we er lekker zelf achter moesten komen. Toen hebben we in 2008 maar een datum geprikt en hebben afgesproken op de berg bij de camping. Ik was die ochtend best nerveus, want hij kwam wel helemaal vanuit Friesland naar mij, een meid uit Limburg, toe… Ik stapte op mijn scooter en hup er heen. Ik bleef ook maar denken aan wat hij van me zou vinden en was ik eigenlijk wel speciaal genoeg? Van alles spookte door mijn hoofd. Toen ik hem zag staan boven aan de berg, heb ik zelfs even getwijfeld of ik niet gewoon maar door moest rijden. Hij zou me toch niet herkennen met mijn donkere helm op! Mijn gevoel zei echter dat ik moest stoppen, wat ik dus maar heb gedaan. Op het moment dat ik in zijn ogen keek, was ik verloren. De vonk sloeg helemaal over! Na een prachtig weekend hadden we verkering. Wat dus nu inhield dat ik elk weekend met de trein heen en weer moest. Vier uur lang in de trein zitten, wat een ellende. Ik had het ervoor over, want ik wilde hem zo graag zien. Toch moesten we na een jaar ‘het gesprek’ houden. Wat gingen we doen? Ging ik naar Friesland verhuizen, hij naar Limburg, of moesten we het maar gewoon uitmaken? Ik heb de stap gezet, ben de liefde achteraangaan en ben verhuisd naar Friesland. Ik heb alles achter me gelaten en ben opnieuw begonnen, iets dat nu acht jaar geleden is. Ik heb een schitterende baan, leuke vriendinnen en een gelukkig gezin met twee dochters. Hoewel ik mijn familie en vrienden uit Limburg erg mis, ben ik erg blij dat ik deze keuze heb gemaakt

Huwelijksaanzoek met Oud en Nieuw

Het was 31 december 2016. Hoewel het natuurlijk oudejaarsavond was, hielden we het rustig en zaten we het uit met de buren. Lekkere hapjes en lekker lachen met elkaar. We telden af van tien naar 1. Wist ik veel dat ik niet alleen aftelde tot het vuurwerk, maar ook tot Ronald door zijn knieën ging. Hij pakte mijn hand en vroeg of ik met hem wilde trouwen. Mijn eerste reactie was wat doe jij nou, ja natuurlijk! Hij gaf me de ring en Ik moest echt mijn best doen adem te blijven halen. Zo mooi en zo onverwachts. Tranen van geluk! Ik stond gewoon te trillen op mijn benen. Als eerst belde ik mijn lieve moeder op, ze vond het zo geweldig mooi voor me. Maar tijdens dit gesprek besefte ik dat het echt was. Een paar dagen vroeg mijn dochter Nienke of ze dan net zo’n mooie jurk kreeg als ik, want mama zou een echte prinses worden. Ik glunder nog elke dag van de mooie nieuwjaarsdag. Een huwelijksaanzoek met Oud en Nieuw!

aanzoek oud en nieuw - iverna en ronald

En nu de ring…

De ring is zilver met mooie diamantjes!

verlovingsring iverna en ronald

verlovingsring iverna en ronald 2

 

Credits

Juwelier: Juwelier Arie de Koning

Adsense

Deel jullie unieke verhaal met foto's en ontvang een eigen pagina!