Huwelijksaanzoek met een helikopter

Huwelijksaanzoek met een helikopter

De ontmoeting

Ons verhaal gaat ver terug, wel naar 2002. Wij zijn toch wellicht een van de eerste ‘internet Relaties’. Ik (Richard) ontmoette Debora in de darkroom van de 538 chatbox. Na een poosje verplaatsten wij ons naar MSN Messenger en voegde Deborah Sigrid toe. Met haar bleek het al snel erg gezellig en zo begonnen de lange avonden. Inbellen en uren niet meer telefonisch bereikbaar zijn, omdat wij het over de ADSL-kabel moesten hebben over politiek, hobby’s, gedeelde interesses, wereldproblemen, ja werkelijk alles. We waren 14 en 15 toen…

Een date moest er toch van komen op een gegeven moment. Ik nam een roos en een knuffel mee en we spraken af in Rotterdam, om naar de film te gaan. Ik was op slag verliefd. Langzaam schoof ik tijdens de film dichter en dichter naar links. Alleen schoof zij ook naar links… Van me af dus. Die hoorde je bijna denken, ‘kan ik nog weg?’. Wederzijds was de liefde dus niet, maar we bleven wel chatten als vrienden.

Huwelijksaanzoek met een helikopter-Sigrid-Richard-foto5

Sigrid kreeg een relatie en ik had er ook al een jaar een, waardoor onze wegen aardig scheidden. Ik kon haar alleen nooit uit mijn hoofd zetten en ben haar altijd blijven volgen op MSN en Hyves.  Op een dag kwam ze online zonder hartjes in haar naam. Dus ik als een speer naar Hyves, verrek, ik zie ook nergens meer een foto van de jongen! Ik reageerde snel op een van de foto’s die er nog wel stond, dat ze er zo leuk op stond en zo raakten we aan de praat. Een weekje later spraken we af. En hoe was het mogelijk? Ze was nog leuker dan in 2002! Weer een week later vertelde ik haar dat ik mijn 6,5 jaar durende relatie had verbroken (het is nooit meer dan opvulling geweest, tot Sigrid weer beschikbaar was). 300 sms’jes verder. We bleven maar afspreken. Inmiddels zijn we 6,5 jaar verder. Ik heb mijn prinses eindelijk ten huwelijk gevraagd en deze keer zei ze wel ja!

Huwelijksaanzoek met een helikopter-Sigrid-Richard-foto2

Huwelijksaanzoek met een helikopter

Wij houden van cruisen. En van hotel new York in Rotterdam. Ik ben schipperszoon en de vader van Sigrid is ook werkzaam in de scheepvaart wereld. Met het aanzoek wilde ik hier dus iets mee. De voorbereidingen hebben een jaar geduurd. Ik wilde namelijk met een helikopter het aanzoek doen, maar uiteraard eerst om haar hand gevraagd bij haar vader (en moeder). Ik kreeg hun zegen, mits ik goed voor hun dochter zou zorgen. Dat kost me geen moeite, verzekerde ik ze. Ik wilde haar oppikken bij restaurant The Harbour Club, waar onze tweede date ooit was (die date zoveel jaar na 2002) en vervolgens naar de eyecatcher vliegen, ‘de Rotterdam’, de imposante toren aan de maas en haar op het dak vragen. Een huwelijksaanzoek met een helikopter.

Ik kreeg alleen geen vergunning om te landen in het park bij het restaurant en op het dak van de Rotterdam stonden te veel airco units. Dan maar de Maastoren. Ook niet. Het Tulip-Inn hotel aan de Maas? Ook niet. Nergens lukte het. Tot ik op het idee kwam te landen op het monumentale cruiseschip de SS Rotterdam en haar op te pikken bij hotel New York.

Huwelijksaanzoek met een helikopter-Sigrid-Richard-foto1

SS Rotterdam zou eerst ook niet doorgaan, tot ik mijn schoonvader vertelde wat mijn plannen waren. Hij kon het voor mij regelen en zodoende ging dit plan door! Ik vertelde Sigrid dat ik een uitje voor haar verjaardag had geregeld (ze is 2 sept jarig), dus we gingen eerst ontbijten bij hotel New York om 09:00 op vrijdag 18 Sept 2015. Vervolgens gingen we om 10:45 naar buiten om aan de kade te gaan wachten op ons vervoer. En daar kwam hij om 11:00 uur over de Erasmusbrug aangevlogen, onze heli! Sigrid dacht dat ik een grap maakte, maar toen hij 10 meter voor onze voeten landde, keek ze toch gek op. Eenmaal in de lucht was ze aardig verbijsterd, maar had niets door. Na een uitgebreide rondvlucht over Rotterdam kwamen we aan bij de SS Rotterdam, waarnaast we zijn geland.

Na een korte wandeling over het schip en de brug bezocht te hebben, nam ik haar mee naar de boeg. Sigrid begreep er niets van, wat moesten we daar? Toen ging ik op één knie, haalde ik het doosje uit mijn binnenzak en pakte ik haar hand en zei; “sinds ik met jou ben, ben ik met mijn hoofd in de wolken, vandaar de helikoptervlucht zojuist. Daarom wil ik je vragen, wil je met me trouwen?”. Ze was echt stom verbaasd en had dit echt niet zien aankomen, maar zei ja! En daarna gelijk “wie weten hier allemaal van? Echt Sigrid. Zodoende gaan we 16-6-2017 trouwen in een kasteel in regio Den Haag. Dat wordt vast een feest!

Huwelijksaanzoek met een helikopter-Sigrid-Richard-foto4

 

En nu de ring…

Uniek exemplaar, ingelegd met diamanten.

verlovingsring sigrid en richard

Credits

Juwelier: Juwelier van der Heijde, Krimpen aan den Ijssel

 

Adsense

Deel jullie unieke verhaal met foto's en ontvang een eigen pagina!