Huwelijksaanzoek in Zuid-Afrika

Huwelijksaanzoek in Zuid-Afrika

De ontmoeting

Hoe we elkaar hebben ontmoet? Nou ja, Tinder…Het is zaterdagavond, ik zit doelloos op de bank met een zak Chips. Vriendinnen van mij hadden het al eerder gevraagd: waarom ga je niet op Tinder? Ik dacht Tinder… Dat is voor kansloze vrijgezellen die bij elkaar komen in een afvoerputje. Maar ik verveelde me zo, dat ik toch maar een account aan heb gemaakt. De volgende ochtend ging ik er maar eens goed voor zitten, ik was toch vrij. Op en neer swypen en ik kwam maar niets fatsoenlijks tegen. Alleen maar kerels die op een ding uit waren. Totdat ik Erik-Jan tegen kwam. Een lange spontane gast met een grote glimlach op zijn gezicht. Hij had alleen wel een Ferrari op de achtergrond, dus ik had eigenlijk alweer mijn oordeel klaar dat het een of andere macho was. Aan de andere kant vond ik hem er wel echt leuk en spontaan uit zien, dus swypte ik toch maar naar ja. Toen hadden we een match!

Niet verwacht, maar daar begon ons gesprek. We bleven maar chatten. Plots was het 18.00! Het ging zo spontaan. Het was zo gezellig. Ik wilde echt niet stoppen met appen. Het voelde of ik Erik-Jan al jaren kende! Nog geen uur later spraken we voor die avond af. Zoiets zou ik eigenlijk nooit doen, want weet jij veel wat voor Gast je in huis haalt. Toch op goed vertrouwen is Erik-Jan die avond naar me toe gekomen en hebben tot in de late uurtjes gekletst… Inmiddels was het half 1 ’s nachts! Shit, we moeten morgen werken. Toch verstandig om naar huis en naar bed te gaan… Onwennig stond ik bij mijn voordeur om Erik-Jan eruit te laten… Het liefst wilde ik hem een dikke kus geven, maar mijn gevoel en mijn kriebels in mijn buik zeiden dat ik moest wachten. Nog tot diep in de nacht hebben we verder gekletst op Whatsapp. En zo ging het iedere dag weer verder… Bellen, appen en Facetimen, we hebben elkaar niet meer laten gaan! Iedere dag zagen en spraken we elkaar. Ik ben verliefd! Nu bijna 3 jaar verder moet ik er wel om lachen. Wie had gedacht dat Tinder zou helpen om me de liefde van mijn leven te laten vinden!

Huwelijksaanzoek in Zuid-Afrika

Na twee jaar een relatie te hebben gingen we op vakantie naar mijn schoonouders, die in Zuid-Afrika wonen. Met veel spanning ging ik mee. De ouders van Erik-Jan kende ik ten slot nog niet eens goed en we zouden daar 2,5 week blijven en 5 dagen samen de garden route gaan doen. Toch had ik er ook zoveel zin in, omdat ik er altijd van droomde om hier ooit naartoe te gaan.

Daar gingen we dan… Bepakt en bezakt in onze huurwagen gingen we op pad. Van wildernis de eerste en tweede dag naar Tsitsikama. De derde dag gingen we naar Addo en verbleven we in een adembenemende koloniale lodge die ergens boven in de bergen lag. Onze slaapplek was in een luxe koloniale tent. Ik waande me in een sprookje. Zoiets had ik nog nooit gezien!

huwelijksaanzoek kirsten en erikjan foto 3

Het uitzicht was ongelofelijk en het gevoel van geluk spatte aan alle kanten ervan af! Die dag gingen we op pad en gingen we op safari met een landrover en onze eigen ranger. De ranger heeft ons gedurende de dag alles laten zien in het Addo Elephant Park. Olifanten, zebra’s, struisvogels, alles kwam ik tegen en keek mijn ogen uit.

Het was een supermooie dag. Erik-Jan had me al meerdere malen die middag gevraagd of ik zin had om alleen met hem te gaan dineren, omdat hij geen zin had in een etentje met de overige gasten van de lodge. Ik vond alles prima. Wel vond ik dat Erik-Jan er gespannen en zweterig uit zag. Bij terugkomst bij de lodge stapte Erik-Jan de landrover uit en vroeg enthousiast of we klaar waren voor de wandeling. Wandelen?! Ik dacht dat we gingen eten! Het was inmiddels 17:00 uur en ik had honger! Maar goed. Er gingen op dat moment geen belletjes rinkelen. Ik ging gewoon mee met de flow.. Na snel te douchen, stond ik klaar om te gaan wandelen. Pfff, daar gingen we dan.. De ranger, Erik-Jan en ik. Bergafwaarts de rimboe in! Struiken, spinnen en mieren zo groot als een pinda.. Ik dacht wat is dit nu weer! Zo avontuurlijk is Erik-Jan echt niet!

huwelijksaanzoek kirsten en erikjan foto 2

Ondertussen waren we al een uur aan het wandelen, maar de ranger verzekerde dat het niet lang meer duurde. Door de struiken heen gewandeld, kwamen we eindelijk uit bij een open veldje bij een beekje. In het midden stond een prachtig gedekte tafel met kaarsen en de eigenaar stond te koken. Ik dacht, wat is dit nu weer?! Ook op dat moment had ik niets in de gaten. Eenmaal plaatsgenomen aan tafel (wat overigens best wel ongemakkelijk voelde..), begonnen we aan ons voorgerecht. Wat was dit eigenlijk bijzonder, zoiets had iemand nog nooit voor mij gedaan. Erik-Jan keek me aan en het zweet brak hem letterlijk uit. Hij gaf aan dat hij zoveel van me hield en nog nooit zoveel van iemand had gehouden en dat hij mij voor altijd bij zich wilde houden. Hij stond op en ging op een knie! ( En dat voor iemand die reuma aan zijn knieën heeft! Bukken of hurken kon Erik-Jan niet, maar nu dus wel). ‘Wil je met me trouwen?’, was de vraag. De tranen rolden over mijn wangen en ik wist even niet meer waar ik moest kijken en hoe ik moest reageren! “Trouwen?! Ja, tuurlijk wil ik met je trouwen!”. De mooie ring kwam tevoorschijn. Ik heb hem omgedaan en niet meer af gedaan. Ik ben de gelukkigste van de hele wereld. Verliefd, blij en zo gelukkig! Niets kon meer stuk! De avond hebben we supermooi afgesloten. Het personeel was zo vriendelijk en behulpzaam. Toen ik mijn zusje en ouders belde, hoorde ik alleen maar geschreeuw aan de andere kant. De volgende ochtend was ik door de spanningen en ongeloof al om 5 uur wakker. Ik kon het niet geloven. Ik ga trouwen! Whaaaaa!

Erik-Jan is maanden bezig geweest met de voorbereidingen voor het huwelijksaanzoek in Zuid-Afrika en heeft niets verklapt. Normaal gesproken kan hij echt geen verrassing voor zich houden. Nu had ik echt niets in de gaten! Terwijl ik Erik-Jan vanbinnen en buiten ken. We hebben verder echt een super vakantie gehad en dit mooie aanzoek zou ik echt niet anders willen hebben. Nooit gedacht dat ik zo gelukkig kon zijn en dat ik de liefde van mijn leven heb gevonden. 13 Mei ’17 is het zo ver. Dan gaan we trouwen en ik heb er zoveel zin in!

En nu de ring…

Witgouden ring bezet met een witte Zirkonia steen.

verlovingsring kirsten en erikjan

Credits

Locatie: Luxury Mountain safari lodge, Camp Figtree
Juwelier: GLAMIRA

 

Adsense

Deel jullie unieke verhaal met foto's en ontvang een eigen pagina!