Huwelijksaanzoek in vliegtuigsuite in Teuge

Huwelijksaanzoek in vliegtuigsuite in Teuge

De ontmoeting

Toen ik vice leerde kennen had ik al een vriend en zag hem altijd eigenlijk als beste vriend/broertje. En stiekem was hij al altijd verliefd op mij. Toen die relatie uitging en ik al een hele tijd single was biechtte vice op dat hij me leuk vond. Maar op dat moment was ik al verliefd op iemand anders. Het was een grote teleurstelling voor vice maar we besloten vrienden te blijven, hij bleef tenslotte mijn beste vriend en ik wou hem niet kwijt. Een aantal jaren verder waren er veel dingen veranderd, we waren allebei single en gingen weer heel vaak met elkaar om. In die tijd mailde we elkaar heel vaak, en op een avond kreeg ik weer een mailtje van vice binnen met een hele lange en mooie brief dat hij mij nog steeds leuk vond. Met pijn in mijn hart heb ik hem weer moeten afwijzen, eerlijk gezegd was hij niet echt mijn type, hij was jonger dan mij en ik zag hem gewoon als een broertje. (We schelen 3 jaar)

Maar nu komt het…Weer een paar later waren we weer/nog steeds single haha. Maar dit keer was er wat anders aan de hand in vice zijn leven. Een meisje uit zijn klas vond hem leuk en liet dat ook erg goed aan hem merken. En ja hoor ik was jaloers! Maar dat kon toch helemaal niet? Ik had hem al twee keer afgewezen. Ik was waarschijnlijk alleen maar jaloers omdat ik nu minder tijd zou doorbrengen met mijn beste vriend. Maar stiekem werd ik verliefd op hem, en ik kon het maar niet begrijpen. Hij was toch niet mijn type? Nu opeens vond ik hem leuk omdat een ander meisje hem aandacht geeft? Nee ik zal wel verkeerd denken. Dus ik moedigde hem aan om met het meisje te gaan daten. Op een dag vroeg hij aan mij wat hij moest doen…of hij een relatie met haar aan moest gaan. Ik twijfelde even maar besloot om ja te zeggen! Hij moest verder met zijn leven en genieten van een relatie. Dat was de domste fout die ik ooit heb gemaakt.

Vice en ik hebben gemeenschappelijke vrienden dus we zagen elkaar heel vaak. Maar het was nu anders hij was niet meer alleen, hij was nu een koppel. En ik ergerde me er kapot aan. De kusjes, de knuffels, de liefkozingen. Toen besefte ik het pas…ik was echt verliefd op hem! Dom, dom, dom wat had ik gedaan? Waarom had ik hem aangemoedigd? Ik probeerde het gevoel weg te stoppen maar het lukte me niet van binnen ging ik kapot. Ik besloot om er voor uit te komen. Ik was bij hem thuis en we hadden net een film gekeken, het duurde een lange tijd maar uiteindelijk biechtte ik op dat ik verliefd op hem was. Het was stil…Hoe denk je over mij? Zijn antwoord was dat hij nog steeds het zelfde voor mij voelde dan wat hij al die jaren had gedaan. Maar hij had nu een vriendin dus hij wou het niet zomaar uitmaken omdat ik nu opeens verliefd op hem was. Wat een goede jongen is het toch. Ik gaf hem nog een uitgebreide brief en ging ervandoor. Huilend in de auto wist ik dat onze vriendschap nooit meer hetzelfde zou zijn.

Onze vriendschap was niet meer hetzelfde en uiteindelijk kon ik er niet meer tegen en nam afstand van hem. De afstand werd steeds groter en groter en op een gegeven moment spraken we elkaar niet meer. Behalve op de feestjes van onze gemeenschappelijke vrienden en dat was dan alleen een “hoi” of een “doei”.  Er is veel in die tijd gebeurd ik kreeg weer een vriend en ik wou me verzoenen met vice. Ik vond het gewoon niet leuk hoe de situatie nu was. Achteraf hoorde ik dat het uit was gegaan met zijn relatie. We begonnen weer een beetje contact met elkaar te zoeken en uiteindelijk werden we weer vrienden. Mijn relatie was gedoemd om te mislukken dus naar een paar maanden was ik ook weer single. Het duurde nog een tijdje maar uiteindelijk werd onze vriendschap weer hechter en hechter. Eerst was het puur vriendschappelijk maar later werd ik weer verliefd op hem.

Huwelijksaanzoek in vliegtuigsuite in Teuge foto 1

Ik vroeg me af of hij me nog leuk zou vinden. Stiekem dacht ik het wel een beetje, er was altijd wel een flirterige sfeer rondom ons maar we kwamen niet echt verder. Achteraf hoorde ik dat hij vaak plannen had gemaakt om het mij te vertellen dat hij mij weer leuk vond. Maar hij was bang om voor de derde keer afgewezen te worden. Wat ik mij heel goed kon voorstellen haha. En mijn ego was ook gekrenkt omdat hij mij de laatste keer had afgewezen. Toen op een avond vroeg hij me mee uit eten, wat we eigenlijk nooit deden. Het was een super avond maar ik voelde wel dat de sfeer anders om ons was. Eenmaal bij mij thuis besloten we om nog een film te kijken. Na een tijdje stilte zei hij “Je weet waarom ik je vanavond mee uit eten heb genomen toch?” ik: “Nee waarom dan?” vice: “Omdat ik je leuk vind” ik: “Oh…ik vind jouw ook leuk…”

En dat was het begin van onze relatie hahaha. Het is een heel lang stukje geworden maar eerlijk dit is nog het verhaal in een hele beknopte versie. Mijn leven lijkt haast wel een soapserie en wij hebben samen heel veel meegemaakt om nu eindelijk op dit punt te komen! Van vrienden naar een koppel.

Huwelijksaanzoek in vliegtuigsuite in Teuge foto 4

Huwelijksaanzoek in vliegtuigsuite in Teuge

Ik moest me later netjes gaan omkleden en ik moest beloven dat ik de hele dag geen vragen zou stellen. Ja dat is voor mij dus echt bijna een onmogelijke opdracht, want ik ben altijd zo nieuwsgierig als de pest. Wat moet je na zoiets nou gaan denken? Ik zat toch een beetje te vissen naar een antwoord. Dus ik vroeg hem: “hoelang heb je dit al gepland?” toen antwoordde hij met “Een paar maanden al”. Toen begonnen bij mij de bellen te rinkelen. Hij zou me toch niet ten huwelijk gaan vragen? Op een gegeven moment kon ik niet stoppen met glimlachen. Maar die gedachte wuifde ik al snel weg. Ik zat namelijk al een lange tijd te zeuren wanneer hij mij nou eindelijk ging vragen. Hij antwoordde dan altijd dat dat nog wel even ging duren want hij moest alles goed plannen, en nog heel veel sparen.

Toen stapte we de auto in maar moest hij toch nog even naar binnen omdat hij wat vergeten was. Hij kwam terug met een vest. Ik zei nog: “Waar heb je die nou voor nodig?”. “Ja voor als het dadelijk misschien koud word” antwoordde hij. En dat snapte ik al niet, ik had een lange jurk aan met een dun vestje. Dus waarom zou hij een trui mee moeten nemen en ik niet? Maar ik besloot om geen vragen te stellen. Ik keek even vluchtig naar de achterbank en zag allemaal rommel liggen die er normaal gesproken ook lag. Achter zijn stoel lag een sporttas. In de vluchtige gedachte wou ik even snel in de tas kijken om te zien of er misschien wat “bijzonders” in zat. Maar ik besloot om mijn nieuwsgierigheid niet de overhand te laten nemen.

Hij zei dat het ongeveer anderhalf uur rijden was, maar we stonden echt zwaar in de file. We deden er meer dan twee uur over om er te komen. En ik zei nog “Zo dat eten mag wel een goud randje hebben als we er zo ver voor moeten rijden”. Iets in mijn hoofd zei dat we waarschijnlijk niet alleen uit eten zouden gaan, maar ik zat meer aan een overnachting te denken. Maar nee dat kon toch niet? Ik moest de dag erna gewoon weer werken. Daarnaast had ik helemaal niks bij me. Geen kleding, geen make-up niks. Dus dat zou gewoon niet kunnen. Maar waarom had hij dan besloten om een restaurant te kiezen dat zo ver weg was? We zouden dan moeten eten en gelijk weer snel naar huis gaan.

Ondertussen zag ik bordjes met Apeldoorn/Zwolle voorbijkomen. Alsnog zei dit me helemaal niks. Toen reden we echt bijna op het platteland. Ik zag alleen maar boerderijen langskomen. Hierbij had ik echt zoiets van waar gaan we in godsnaam eten? Nog twee minuten en dan zouden we er zijn, maar nog steeds waren we op het platteland. Toep reden we langs een soort vliegveld en stopte we bij een gigantische Jet die daar op het gras stond. “We zijn er” zei Vice en we stapte uit de auto. “Gaan we hier eten?” vroeg ik ongelovig. Ik keek in het rond en zag nou niet echt iets bijzonder, behalve die grote Jet maar dat was meer een soort monument leek het. Vice pleegde een belletje en sprak met een vrouw, ondertussen liepen we naar het vliegtuig. “Gaan we daarin eten?” vroeg ik nog lachend en Vice knikte. De deur ging open en een vriendelijke vrouw stond op ons te wachten. Wij liepen de trap omhoog naar het vliegtuig en ik had verwacht dat daar binnen een soort mini restaurant was gemaakt of iets dergelijks.

Huwelijksaanzoek in vliegtuigsuite in Teuge foto 6

We stapte het vliegtuig in en het bleek een suite te zijn! Het zag er echt prachtig uit. We kregen een korte rondleiding van binnen, en hoe alles werkte. Ze bleef me maar lachend aankijken en vond het volgens mij maar grappig dat ik daar met mijn mond vol tanden stond. Ze gaf ons de sleutels en verliet toen het vliegtuig. Vice bleef nog steeds volhouden dat we daar alleen bleven eten en dat we rond 11 uur weer weggingen. Maar mijn gevoelens bleven maar met elkaar in conflict. We konden hier toch niet alleen blijven eten? Dat zou zo zonde zijn van die jacuzzi, die sauna en dat bad haha. We hadden ons eten besteld en ondertussen hielden wij een korte fotoshoot in het vliegtuig.

Het eten was al snel gearriveerd en het zag er allemaal echt heerlijk uit. Er stond ook nog een fles champagne op tafel die wij lekker bij het avond eten hebben genuttigd. Vice had muziek aangedaan en de sfeer zat er goed in. Ik zat nog bij mezelf te denken, wanneer gaat hij zeggen dat we hier blijven slapen, want dat kan toch gewoon niet anders? Maar ik moest toch gewoon de volgende dag werken dus ik was echt heel verward. Toen we klaar waren met het eten deed Vice de muziek uit. Ik zei nog: “Hey…waarom doe je nou de muziek uit?”. “Ik moet je wat vertellen” zei Vice. Toen dacht ik al hier komt het! De verassing dat we hier blijven slapen! We zaten allebei tegenover elkaar op twee leren stoelen, ik zag aan zijn ogen dat hij een beetje nerveus was. Toen begon hij te praten over dat we elkaar al zo lang kenden, van kennissen, naar beste vrienden, naar vriend en vriendin. En dat hij deze plek had gekozen als iets symbolisch, omdat dit een volgende bestemming zou zijn in ons leven.

Ik voelde me warm van binnen en ik voelde de tranen opkomen, ik begon een beetje emotioneel te worden. Dit kan toch niet? Gaat hij mij nou echt vragen? Dat zal toch niet!. Nadat hij klaar was met zijn speech trok hij mij vanuit de stoel omhoog en pakte iets uit zijn zak en zij“…Marsha von Winckelmann…wil je met mij trouwen?”. Ik stond een paar seconden ongelooflijk naar die prachtige schitterende ring te kijken totdat de tranen over mijn wangen rolde en ik alleen maar herhalend ja kon roepen. Ik was op dat moment zo gelukkig, ik kon en kan nog steeds niet geloven dat dit gebeurd is.

Het voelt echt als een sprookje hoe hij dit allemaal gepland had. Ik was nog wel zo’n nuchter meisje die altijd bij zichzelf dacht dat ze niet zou gaan huilen als het zou gebeuren. Nou blijkbaar op het moment wel dus haha. En natuurlijk bleven we daar overnachten! Meneer had achter mijn rug om met mijn collega’s geregeld dat ik vrij was haha, die stiekemerd. De hele avond en de dag erna was ik echt in een roes. Ik kon alleen maar lachen en giechelen. Daarnaast kon ik niet stoppen met kijken naar die prachtige ring. Ook vertelde Vice dat hij naar mijn vader gegaan was om mijn hand te vragen. Dat had ik echt nooit verwacht en vond ik zo lief en romantisch!!

En nu de verlovingsring…

Het is een 18 karaats gouden verlovingsring van Top Wesseltong met 0.14 CT diamantjes aan de zijkant en in het midden een diamant van 0.2 CT.

Credits

Blog: www.marushilifestyle.nl
Juwelier: Steinberg – 123gold.nl

 

Adsense

Deel jullie unieke verhaal met foto's en ontvang een eigen pagina!