Huwelijksaanzoek in Vias Plage, Frankrijk

Huwelijksaanzoek in Vias Plage, Frankrijk

De ontmoeting

Zes jaar geleden hebben Cleo en ik elkaar ontmoet in de plaatselijke supermarkt. Hij was de assistent-bedrijfsleider en ik een ambitieus broodmeisje. Eigenlijk mocht ik dus helemaal niet achter hem aan gaan. Maar sommige dingen hou je niet tegen en toen we na twee jaar samenwerken allebei vrijgezel waren kwam het er toch van. Onze eerste afspraakjes waren stiekem. Hij gaf me wat extra rijlessen in zijn auto. Dat we nou niet echt bezig waren met daadwerkelijk de koppeling op laten komen en stuurtechnieken, bleek toen we werden aangehouden door de politie. We hadden zo lang op dezelfde plek stilgestaan, dat ze graag de auto wilden checken op drugs. ‘Goed verhaal voor later’, lachten we. Toen onze collega’s eenmaal achter de relatie kwamen, zeiden ze ‘zie je nou wel! – oeps…

Vier jaar geleden maakten we de eerste foto van ons samen op onze eerste echte date en onze laatste date was precies vier jaar later.

Samen met Cleo heb ik mezelf de baas gemaakt van anorexia en flink gevochten tegen een depressie. Ondanks dat het bijna mijn dood was, hebben we er ook een oersterke relatie aan overgehouden. We mochten een poos bloggen over onze ervaringen, om de wereld meer inzicht te geven in deze verschrikkelijke ziekte. Na drie pittige jaren zijn wij samen begonnen aan ons huisje-boompje-beestje. Eerst hebben we samen een huis gekocht en toen vroeg hij me ook nog eens ten huwelijk! Door Cleo ben ik weer gaan geloven in onvoorwaardelijke liefde. Bovendien blijk ik oog nog eens niet de enige te zijn met mijn sneue vorm van droge sarcastische humor 🙂

Huwelijksaanzoek in Vias Plage, Frankrijk

Eerst ben ik naar mijn moeder gegaan, dit moest uniek zijn op een speciale plek. Dat zijn er voor haar maar twee: Texel of Vias, waar ze té vaak op vakantie is geweest. We zaten midden in de bouw en verbouw van onze nieuwbouwwoning en het leek me goed om nog even op vakantie te gaan voor de drukte weer begon.

Online heb ik toen een vakantie naar Vias geboekt, naar de vaste camping en huisje waar we al eerder heen waren geweest met zijn tweeën. Ik wilde toch meer doen. Het was immers een verloving. Dus heb ik haar opa en oma in midden Frankrijk gebeld; konden we daar niet een paar dagen naartoe? Dit had ik vooraf geregeld, om de verrassing groot te houden. Checklist erbij: alles rond? Nee! De ring nog. Dé ring. Deze heb ik samen met mijn moeder uitgezocht. Net zoals alle overige decoratie. Alles op de naam van mijn moeder, want het zou maar uitkomen… Met een plan van aanpak van de verloving op zak, vertrok ik daarna naar haar vader. Zoals Dees had voorspeld, was zijn antwoord: Ach jongen, dat moeten jullie toch zelf weten. Maar goed, ik heb het gevraagd. Daarna heb ik bij alle werkgevers van Dees 2 weken verlof aangevraagd. Ze werkt voor zichzelf, dus zie zo’n agenda maar eens leeg te krijgen… Niemand mocht z’n mond voorbijpraten. Zeker niet toen zij ineens besloot extra te werken die week. Maar iedereen hield z’n mond. Op zondag om 17.00, kwam ze thuis, ik had alle koffers ingepakt en vertelde haar dat we op vakantie gingen naar haar opa en oma. Alle tegenspraak wuifde ik weg en we we begonnen aan de veertienurige autorit.  Na drie dagen daar zei ik dat ze weer in moest pakken – we gingen nog door. (Dees: voor mij was het echt één grote verrassing. Stiekem hoopte ik wel dat we naar Vias zouden gaan. Uiteindelijk reden we, met een stuiterbal naast me, verder naar het zuiden. Eenmaal in Vias, heb ik haar na een aantal dagen ontspannen overtuigd om toch met me mee te gaan sporten (Dees: ik had nul zin en belde meteen mijn beste vriendin: “Oh, jemig. Wat gaat hij doen? Het zal toch niet? Ik heb altijd gezegd, als je het ergens doet dan hier!” Maar goed, ik ging braaf sporten). Als een idioot ben ik naar de supermarkt gegaan (die verder was dan ik dacht in mijn plan), waar ik een ontbijt heb gescoord (inclusief melkvrije croissantjes voor mijn lactose-intolerantie aanstaande, dat is best een opgave). Snel heb ik het huisje versierd, met slingers, kaarsjes, ballonnen en toen kwam ze binnen, (Dees: die kaarsjes waren misschien niet zo handig. Lomp als ik was, trapte ik zo een kaars omver). Mijn stem brak bijna toen ik het moest vragen- zo extreem zenuwachtig! Lagen de rozenblaadjes ook nog eens in Nederland achter in de kast onder een jas verstopt. Door de zenuwen vergeten. Toen kwam de vraag (Dees: ik brak helemaal. Na zo’n nare periode, was dit zo’n ultieme vorm van geluk. Eindelijk huilen van vreugde…). En ze zei… ja! Ik wist niks anders te zeggen dan “oké”. Tja…Huwelijksaanzoek in Vias Plage, Frankrijk.

Dees: Ik wist echt niet wat me overkwam. Al die mensen die het al wisten – mijn collega’s, baas, alle mensen waarvoor ik werkte, dansles gaf… En niemand zei wat! Alles was geregeld en ineens zaten we in mijn favoriete plekje. We hadden het er ook wel eens over gehad, maar Cleo had nooit zo’n haast. Maar toch! Papa was zielsgelukkig ermee. Ik zal dit nooit meer Vergeten.

De huwelijksaanzoekvideo

En nu de ring…

Goud met een diamant, klein. Precies zoals madam altijd heeft aangegeven. Ze heeft een heel klein maatje dus dat was niet zo easy. Dees: ja.. check. Ik wilde geen grote poespas haha.. en aanschuiven bij mijn andere Ringetje

verlovingsring desiree cleo

 

Adsense

Deel jullie unieke verhaal met foto's en ontvang een eigen pagina!