Huwelijksaanzoek in Malaga, Zuid Spanje

Huwelijksaanzoek in Malaga, Zuid Spanje

De ontmoeting

Wij hebben elkaar ontmoet in de sportschool. Ik sportte al een tijdje en vond Pieter zeker een leuke jongen, maar destijds had ik al een vriendje en hij een vriendinnetje, dus veel verder dan wat oppervlakkige gesprekken kwamen we niet. Tot het net uit was met mijn vriend en toevallig ook hij net zijn relatie had verbroken. We raakten steeds vaker aan de praat, we bleken dezelfde interesses te hebben en begonnen verliefd op elkaar te worden. Op een avond vroeg hij of ik de de volgende dag weer kwam sporten en antwoordde ik volmondig “Ja”. Toen ik thuis kwam kreeg ik een sms’je (ja, zo lang is het al geleden), dat ik een “Pieten” vergadering had de volgende avond (ik speelde al 4 jaar zwarte piet op mijn oude basisschool) en heeft Pieter mij die volgende avond dus moeten missen. De keer daarna dat ik weer kwam sporten, “verweet” hij me dat ik niet gebeld had en me netjes had afgemeld, waarop ik antwoordde dat het een beetje gek zou zijn als ik daarvoor de sportschool zou bellen. Zo snel en slim als hij is, zei hij; “maar, dan bel je mij toch?!” En snel schreef hij zijn telefoonnummer op een notitieblaadje en gaf deze aan mij. Kort daarna volgde onze eerste date, waarbij ik heel hard ben gevallen midden in het restaurant. Iets wat ik nog steeds moet aanhoren. De rest is geschiedenis 😉 … Lekker cliché hè?!

Huwelijksaanzoek in Malaga, Zuid Spanje

Pieter heeft mij ten huwelijk gevraagd op onze zomervakantie vorig jaar (16-06-2016). Hij had maar kort van tevoren een ring gekocht, omdat ik bekend sta om het per ongeluk verpesten van verrassingen. Ik zou dus gerust de ring hebben gevonden zonder daar erg in te hebben. Hij had de ring verstopt tussen zijn kleding in zijn koffer. Ik had een extra toilettasje in zijn koffer gedaan, zodat niet alle toilet- of medische spullen in mijn koffer zouden zitten. Ik heb altijd op het laatste moment nog wat nodig uit mijn koffer, dus ik doe hem pas dicht als we weggaan. Uiteraard moest ik tot twee keer toe wat hebben uit dat toilettasje uit zijn koffer die hij twee dagen voor vertrek al helemaal hermetisch had afgesloten. Ik riep daarom twee keer naar beneden met de vraag wat de code van zijn band en koffer was, zodat ik kon pakken wat ik nog nodig had. Geïrriteerd vroeg hij elke keer waarom en zei dat hij het zelf wel zou doen. Wat ik natuurlijk onzin vond en stom dat ik het zelf niet mocht pakken. De vakantie begon dus al lekker soepel. Toen we op onze vakantiebestemming aankwamen in Zuid-Spanje, werden we ontvangen door een kennis van mijn ouders waar we een supermooi appartement van huurden met een balkon met prachtig uitzicht. We zijn sportfanaten en spraken met haar af de volgende ochtend naar een gym te gaan die bijna onvindbaar is voor onbekenden. De volgende ochtend ging de wekker en ik was nog behoorlijk suf, omdat ik niet goed geslapen had. Ik mocht blijven liggen van hem en hij zei dat hij ontbijt ging maken. Een tijdje later werd ik geroepen en hoorde ik muziek wat van het balkon af kwam (“oh, gezellig!”, dacht ik nog). Hij had heel lief bananenpannenkoekjes gemaakt (wat helemaal met de hand moest, want er was geen blender). We gingen zitten en hij zei; “voordat we gaan eten moet ik je nog wat vragen. We hebben het er ooit wel eens over gehad maar nooit serieus..”. Toen ging hij op een knie en haalde een doosje uit zijn broekzak met daarin een prachtige ring en vroeg; “wil je met mij trouwen en voor altijd bij me blijven?”. Ik ben best emotioneel aangelegd en ik heb de hele ochtend gehuild van blijdschap. Ik vergat zelfs bijna om “ja” te zeggen. Ook al zijn we al een tijd bij elkaar, het was zo’n verrassing en emotioneel moment, dat ik blij ben dat hij me niet heeft gevraagd waar veel mensen bij waren. Ik dacht altijd dat ik dat leuk zou vinden, maar dit was echt ons moment! Huwelijksaanzoek in Malaga, Zuid Spanje.

Huwelijksaanzoek in Malaga, Zuid Spanje foto 1

En nu de ring…

Zilver, met één grotere, ronde steen van het merk Diamond Fine

verlovingsring lisanne en pieter

Credits

Juwelier: Van Moorsel juwelier

 

Adsense

Deel jullie unieke verhaal met foto's en ontvang een eigen pagina!