Huwelijksaanzoek bij Prieltje

Huwelijksaanzoek bij Prieltje

De ontmoeting

Jelte en ik zitten beiden al jaren bij dezelfde scoutinggroep. Jelte is een waterscout en ik was altijd op het land. Met twee verschillende clubhuizen zie je elkaar dan enkel met de groepsactiviteiten. Toch was er altijd interesse voor elkaar. Jammer genoeg had altijd één van de twee wel een relatie, dus ging het niet verder dan gezellig kletsen. Tot het moment daar was dat we allebei vrijgezel waren en elkaar weer tegenkwamen. Na een paar dates, waar er heerlijk voor mij werd gekookt en speelden we avonden spelletjes waren we onafscheidelijk en trok ik al vrij snel bij hem in.

huwelijksaanzoek Desiree-Jelte-foto3

 

Het huwelijksaanzoek bij prieltje

Jelte had het plan voor het aanzoek al 2 jaar in zijn hoofd. Er zijn zoveel foto’s van een huwelijk, maar nooit foto’s van een huwelijksaanzoek. Vandaar zijn plan: Het aanzoek zou op de foto worden gezet. Op de dag dat Jelte zijn diploma in ontvangst nam kreeg ik te horen dat 27 november een date werd georganiseerd. Jelte en Jop (een vriend, onlangs getrouwd met Floor waar wij ceremoniemeesters mochten zijn) organiseerden een date om Floor en mij te bedanken voor onze steun tijdens hun studie. De gehele dag zou een verrassing zijn en ze zouden tot de dag zelf niks verklappen. Dat hebben ze goed volgehouden!

Op een ochtend maakte ik mij klaar voor mijn werk. Al mijn dagelijkse sieraden berg ik altijd op, op dezelfde plaats, maar mijn ring was verdwenen. Ik heb me suf gezocht, maar hij was zo snel niet te vinden. Jelte was die dag vrij en zou met een vriend een broek gaan kopen in het centrum. ’s Avonds bleef Jelte doorgaan over de ring die ik verloren was en dat hij vast ergens in de badkamer zou liggen. Ik had alles afgezocht en wist dat dit niet het geval was. De laatste optie: achter de kast. We schoven de kast opzij en wat viel er naar beneden… mijn ring. De gehele dag had ik het vermoeden dat Jelte de ring meegenomen zou hebben naar het centrum, maar hoe kon hij dan nu weer achter de kast liggen?

Enkele dagen voor de date-dag kregen Floor en ik een kaart met daarom 2 foto’s van ons als stelletjes en een uitleg over zondag. We moesten om half 11 zonder make-up in vrijetijdskleding klaar staan in ons huis. Dus daar stonden we; klaar voor een leuke spannende dag en een tikje zenuwachtig. We kregen een autosleutel mee en moesten de mannen achteraan rijden. Even leek het of we naar een spelletjes outlet gingen (die was ook die dag, en we zijn echte spelletjes fanaten), maar we keerden om en reden door. We stopten bij een schoonheidsspecialiste. Jelte en Jop hadden geregeld dat we een heerlijke verwenochtend kregen. 2.5 uur lang gezichtsmassage en daarna subtiel en mooi opgemaakt. We konden ons daar omkleden in onze mooie jurkjes en ons lunchpakket opeten. Daarna werd er verwacht dat we de mannen zouden bellen als we in de auto zaten.

Dat telefoontje stuurde ons naar het land-clubhuis van scouting. Ook hier moesten we bellen bij aankomst. Zonder jas moesten we de witte ballonnen volgen die in het bos hingen. Op het pad stond Jop, in colbert te wachten. Hij wilde graag mijn tas hebben en Floor… Ik kreeg een dikke kus van haar, terwijl zij me veel plezier wenste. Ze had de hele dag al geweten wat er zou komen! Zo knap en lief dat ze het heeft meegespeeld! In mijn eentje liep ik de rest van het pad af. Achter de bosjes, die een beetje aan het uitvallen waren, zag ik iemand met een camera staan. Dichterbij herkende ik Monique, een vriendin van de familie van Jelte, ze legde alles vast. Onder een prieeltje zag ik Jelte staan, knap, strak in het pak en bloednerveus! Ik liep naar hem toe en hij begon te praten; “lieve Desirée, Ik wil je wat vragen. Ik ben al 4 jaar enorm verliefd op je, daarom wil ik je wat vragen. Wil je met mij trouwen?”. Volmondig zei ik ja en vloog hem om zijn nek. Later hebben we nog foto’s gemaakt op de steiger bij het water clubhuis. De plek waar we voor het eerst zoenden, en waar we nu samen leiding zijn van een leuke groep kinderen. Achteraf was ik natuurlijk de enige die niks wist van alle plannen en was de ring enkele weken terug niet echt zoek. Jelte had hem verstopt om mij een beetje nieuwsgierig te maken naar een huwelijksaanzoek, de ringmaat had hij namelijk allang.

Huwelijksaanzoek bij het prieltje

Huwelijksaanzoek bij het prieltje

huwelijksaanzoek Desiree-Jelte-foto7

huwelijksaanzoek Desiree-Jelte-foto5

En nu de ring…

Het blijkt dat ik het Jelte erg moeilijk heeft gemaakt met de ring. Er was niet een bepaalde stijl die ik mooi vond. Ik vond verschillende ringen mooi. Maar het is hem echt super goed gelukt om een mooie ring uit te zoeken. Een subtiele witgouden ring met een diamantje. Hij past perfect en staat fantastisch!

verlovingsring - huwelijksaanzoek Desiree-Jelte

Credits

Fotograaf: Monique Martens fotografie, Apeldoorn
Juwelier: Siebel Juweliers Apeldoorn

 

Adsense

Deel jullie unieke verhaal met foto's en ontvang een eigen pagina!