Huwelijksaanzoek bij Noorderlicht

Huwelijksaanzoek bij Noorderlicht

De ontmoeting

Ik was met alles gestopt. Studie, sport, hobby’s, relatie, alles. Ik was 18 jaar en ik zag het allemaal niet meer zitten. Om mezelf nog een kans te geven, besloot ik opnieuw te beginnen met een studie. Een studiegenoot woonde een dorp verderop en reisde altijd mee met de trein. In de eerste weken kwamen wij een oud-klasgenoot van hem tegen op het station. Hij was lang, atletisch, blond en had ogen waarvan ik na 10 jaar nog steeds niet kan zeggen wat voor kleur ze zijn. Jarno woonde ongeveer 5 minuten fietsen van mij vandaan. We hadden dezelfde vriendengroep en toch hadden we elkaar nooit gezien. Mijn vader en zijn moeder kenden elkaar van hun bijbaantje als scholier.

Het huwelijksaanzoek bij Noorderlicht

Omdat we 10 jaar samen waren, wilden we iets bijzonders gaan doen. Mijn grootste wens was het Noorderlicht zien. Jarno was een paar jaar geleden voor zijn werk naar Noorwegen geweest en wilde het land graag aan mij laten zien. Bij het reisbureau boekten we er trips bij. We zouden met honden gaan sleeën, rendieren knuffelen, walvissen bekijken en op de dag van ons 10 jaar jubileum, het Noorderlicht bekijken. We gingen met een bus, een groep toeristen en gidsen naar een van hun basiskampen. Het kamp was in de achtertuin van een Noor. Een strandje langs de zee met een hutje en een kampvuur. De gidsen bleken Nederlanders te zijn en waren tevens fotografen. Het licht was eerst niet te zien en vlamde soms op in lichte stroken. Een foto maken van het Noorderlicht is moeilijk, je hebt hele goede camera’s nodig en je moet 30 seconden stilstaan. Jarno wilde met mij op de foto. Ik zag het niet echt zitten, maar hij overtuigde me. De gids Leandere zocht een mooi plekje. Ik wilde Jarno vastpakken, maar hij duwde me steeds weg en zakte op een knie. Hij begon te praten. Leandere riep dat we stil moesten staan en Jarno raakte zijn tekst kwijt. Hij nam een foto, nog een en nog een. Het waren de langste minuten van mijn leven. Een huwelijksaanzoek bij Noorderlicht. Ik heb staan huilen onder het Noorderlicht en de Melkweg. Jarno kon nog wel vragen of ik met hem wilde trouwen, maar de rest van de tekst is hij nog steeds kwijt.

huwelijksaanzoek verona-jarno-foto1

 

En nu de ring…

Ik ben gek op sieraden. Vooral op zilver. Jarno noemt mij weleens Ekstertje. De ring is van witgoud en vormt samen met de diamant een hart. De ring is van Eclat.

huwelijksaanzoek verona-jarno-foto3

Credits

Safari tours: Tromsø Safari
Juwelier: Juwelier Spruytenburg

 

Adsense

Deel jullie unieke verhaal met foto's en ontvang een eigen pagina!