Huwelijksaanzoek bij landgoed Duin en Kruidberg

Huwelijksaanzoek bij landgoed Duin en Kruidberg

De ontmoeting

Het idee om Peter en mij aan elkaar voor te stellen, was een idee van mijn tante Willy. Zij kende peter al als klein jongetje van de kerk in Tholen, maar was hem uit het oog verloren toen hij op kamers ging. In 2012 liepen Peter en tante Willy elkaar tegen het lijf op het festival Opwekking, waar ze allebei hielpen bij de beveiliging van het festival. Zo kwam het vrijgezellenbestaan van peter ter sprake. Omdat ik ook op het festival was, legde tante Willy de link om Peter aan mij voor te stellen. Helaas mocht het niet baten, ik was al naar huis gegaan.

Toen tante Willy zelf ook thuis was, stuurde zij mij een foto van Peter en de opmerking dat ik ‘er maar mee moest doen wat ik zelf wilde.’ Zij wilde me in elk geval laten weten dat deze leuke knul nog vrijgezel was. Ik was op slag verliefd, maar durfde peter niet te benaderen. Als een wonder, benaderde peter mij een half jaar later- zonder dat hij mij kende – via Facebook. Tot op de dag van vandaag hebben we daar niet echt een goede verklaring voor. Peter zegt dat hij mij als vriend van een vriend zag op Facebook en had gehoord dat ik had gezongen op het festival. We raakten aan de praat via Facebook en van het een kwam het ander. Omdat tante Willy afgelopen januari 2017 onverwachts is overleden, koesteren wij de herinnering aan het ontstaan van onze relatie des te meer.

Huwelijksaanzoek bij landgoed Duin en Kruidberg

Op 15 maart 2015 werd ik door Peter meegenomen naar een nog onbekende locatie. Het enige wat ik wist, was dat ik een tandenborstel moest meenemen. Na een rit van bijna een uur parkeerde Peter de auto voor landgoed Duin en Kruidberg – bekend als opnamelocatie voor tv-programma’s. Het is echt een soort Belle en het beest-kasteel. Toen we op de hotelkamer waren, zei Peter dat hij daarvoor teveel had gegeten en dat hij even een rondje wilde wandelen over het romantische landgoed. Hij vroeg of ik mee wilde. Nietsvermoedend stemde ik in en liep achter hem aan.

We liepen een stuk door het bos en eenmaal aan de vijver voor het kasteel hield Peter zijn pas in en draaide zich om. Er stond een ontsteker op de grond. ‘Moet je eens voor de gein indrukken,’ zei hij. Ik vroeg of hij gek geworden was. Dat was vast voor een of ander duur feestje dat daar gegeven werd! ‘Niet aankomen, hoor.’ zei ik. Uit het bos verscheen op dat moment een man met een fotocamera in zijn hand. Ik zei tegen Peter dat hij even ‘opzij moest gaan, zodat die meneer foto’s kon maken van het hotel’. Ondanks mijn waarschuwing over de ontsteker, gaf Peter een duw op de ontsteker en meteen spatte er aan alle kanten vuurwerk in de lucht. Ik schrok me kapot! Ik riep nog ‘kijk nou wat je hebt gedaan! Nu zijn we echt de sjaak!’ Maar nog voor ik uitgesproken was, zag ik dat er in vuurwerkletters “P hartje D” op de gevel van het landhuis verscheen.

Ik besefte toen pas dat ik in een huwelijksaanzoek was beland. Peter ging op één knie in de modder en vroeg of ik met hem wilde trouwen. Natuurlijk zei ik volmondig ‘ja!’. De man (die een door Peter ingehuurde fotograaf bleek te zijn) begon met foto’s maken. We liepen vol adrenaline verder en toen we terugkwamen in de hotelkamer, bleek deze bezaaid met kaarsjes en rozenblaadjes. Toen bleek dat Peter het voltallige hotelpersoneel had ingeschakeld om het huwelijksaanzoek in goede banen te leiden. De leiding had hij uit handen gegeven aan één van zijn beste vrienden. We vierden het aanzoek de volgende morgen met een champagneontbijt. Een huwelijksaanzoek bij landgoed Duin en Kruidberg.

 

En nu de ring…

In de wit gouden ring zitten elf diamanten. De middelste is een grotere diamant. Deze is gezet en ‘zweeft’ als het ware in zijn kas. De overige diamantjes zijn heel klein. Het is een hele elegante, smalle ring. Ik ben er helemaal verliefd op!

Credits

Juwelier: Siebel Juweliers

 

Adsense

Deel jullie unieke verhaal met foto's en ontvang een eigen pagina!