Huwelijksaanzoek bij de inhuldiging Feyenoord

Huwelijksaanzoek bij de inhuldiging Feyenoord

De ontmoeting

Leon en ik leerde elkaar kennen in de kroeg waar ik op dat moment werkte. Hij ging op woensdag altijd quizzen in de kroeg tegenover mij. Na de quiz kwam hij bij mij nog altijd even een sapje halen. We leerden elkaar elke week een beetje beter kennen. Mijn zussen hoorde over onze ontmoeting, want zij kenden Leon al via de pizzeria bij mij in het dorp. Leon is namelijk chef-kok. Bij mij in de kroeg werden altijd pokeravondjes gehouden waar Leon aan mee deed. Op een gegeven moment deed ik ook mee, en won bijna alle handen. Leon zei toen: “als je nu nog 1x wint, kom je maar een keertje gezellig bij me eten”. Zogezegd, zo gedaan, ik won alweer. En daar ging ik dan. Gezellig naar Schiedam. 29 januari 2010. Toen sloeg de vonk over. Na het eten, samen gezellig op de bank. En daar kusten we elkaar voor het allereerst.

Hij zou mij s avonds thuisbrengen met de auto, omdat ik zelf geen rijbewijs heb. Op het moment dat we weg willen gaan bleek het ineens hard te hebben gesneeuwd en de straten waren bedekt met een dikke laag sneeuw. Het zag er zo magisch uit, dat ik echt het gevoel had, dat dit zou had moeten gebeuren. Ik zei tegen Leon, “Ik hoop niet dat je het erg vindt, maar het lijkt mij een stuk veiliger als ik hier blijf slapen. Leon liep de galerij op en zei tegen de wereld: ‘thank you god’ en lachend gooit hij de deur dicht. Zo erg vond hij het dus niet dat ik bleef. Vanaf die avond wist ik eigenlijk al dat hij de ware was. Na al die mislukte relaties, voel je zoiets toch aan.

aanzoek - marie-leon-foto4

Huwelijksaanzoek bij de inhuldiging Feyenoord

Het huwelijksaanzoek was op de dag dat Feyenoord werd gehuldigd op Coolsingel. 25 april 2016. Op die dag waren we Leon, ik en onze dochter Quinty van 3 al vroeg wakker. Die ochtend trok ik een Feyenoord shirt aan van Leon en die zegt vervolgens heel droog: ‘waarom dat oude shirt’? Ik snapte heel die opmerking niet, maar dat was blijkbaar het begin van zijn aanzoek die dag. Leon ging nog 2 vrienden ophalen die ook mee zouden rijden. Er was tot op heden nog helemaal niets duidelijk voor mij. Hij was zelfs niet eens nerveus.

Bepakt en bezakt met onze Feyenoord outfit kwamen we aan in Rotterdam. Het regende pijpenstelen en het was al ontzettend druk. Onze dochter zat op de nek van haar pappa heerlijk te zwaaien met haar vlag en te zingen voor onze club. Vanwege de regen en de drukte was ik toch enigszins alert om Quinty in de gaten te houden. Dat is denk ik ook wel het moederinstinct in mij. Leon reageerde ineens ontzettend geïrriteerd. Hij vond dat ik voor me moest blijven kijken. Ik deed in mijn ogen helemaal niets verkeerd en ik reageerde geïrriteerd terug.

En toen…nog geen 3 minuten later werd ik aangetikt door onze dochter. ‘Kijk eens mamma, voor jou’. Ze gaf mij een nieuw Feyenoord shirt met daarop de naam ‘Heijdra’. Ik dacht nog, nou leuk. En zei (nog steeds geïrriteerd) ‘bedankt lieffies!’. En ik feestte vervolgens gewoon door, zonder verder niets door te hebben. Niet wetende dat er op het shirt nummer 33 stond. De datum van onze toekomstige bruiloft. 3-3-2017. De trouwdatum hadden wij al eerder samen bedacht, enkel de vraag had hij nog nooit gesteld…Nog eens 5 minuten later, werd ik weer aangetikt door Quinty en ik zie daar Leon staan met een heel mooi blauw doosje van Swarovski. Na bijna 7 jaar samen wist ik direct dat het zover was. Hij ging eindelijk de vraag stellen aan mij. Doordat ik zo in een waan van emoties was en de drukte/herrie om ons heen, heb ik hem uiteindelijk nooit de vraag horen stellen. Ik kon alleen maar ja,ja,ja, zeggen! Eindelijk was het moment daar! We waren verloofd. Ik kon het echt niet geloven. Een huwelijksaanzoek bij de inhuldiging Feyenoord. Ik vind het ongelooflijk jammer dat onze vrienden/mensen om ons heen geen foto’s of filmpjes hebben gemaakt. Het ging allemaal zo snel!

aanzoek - marie-leon-foto2

 

En nu de verlovingsring…

Stiekem gekocht door Leon op de zaterdag voor het aanzoek. Met cash geld. Ik kan namelijk bij zijn rekening. hihi. De verlovingsring is van Swarovski.

Huwelijksaanzoek bij de inhuldiging Feyenoord T-shirt

Huwelijksaanzoek bij de inhuldiging Feyenoord T-shirt

Credits

Juwelier: Mostert Juweliers, Spijkenisse

Adsense

Deel jullie unieke verhaal met foto's en ontvang een eigen pagina!